Foredrag

Nogle kommentarer:


”Fedt foredrag, Martin "


"Tak for en god aften, Martin 😊 Du er en meget engageret fortæller med mange sjove historier. Du kan næsten ikke stoppe igen😜"


"Du har haft så mange super spændende og fantastiske ture"

Kom til - eller book - foredrag ...


De fleste foredrag er i lukket forum. De kan bookes nedenfor. Nogle er med åben adgang. Se mere information om disse på Facebook her >>


Foredragene holdes bl.a. i sejlklubber, på biblioteker og i virksomheder og en sjælden gang også privat :-) Følgende foredrag tilbydes:


Baseret på "Drømmen om palmeøerne":

"Jordomsejling som 'gast på deltid' - med

Kronborg om bagbord" læs mere her >>

"Drømmen om palmeøerne" læs mere her >>

”Sæt hverdagen på flight-mode” læs mere her >>

"Ny ombord?" læs mere her >>


Baseret på "82 - digte, taler og tanker":

"Kan ord hjælpe dig i sorgen?" læs mere her >>Du kan booke et foredrag eller lave en forespørgsel her:

"Jordomsejling som 'gast på deltid' - med Kronborg om bagbord"

Ca. to timer opdelt med en pause halvvejs

Som gast på 'deltid' - uden egen båd og med en helt almindelig hverdag ved siden af. Alligevel venter masser af fantastiske oplevelser derude - på alle der har lyst og en drøm. Så sæt Kronborg om bagbord!


I foredraget fortælles om herlige oplevelser med forskellige skippere, besætninger og langtursbåde ude i den store verden - og især det endelig at komme afsted. Der er også noget om baggrunden, hvordan man kommer afsted, udfordringerne når planen ændres og måden at løse det på.


Foredraget indeholder desuden film og billeder fra nogle af togterne og tips til at planlægge egne togter og få skabt mulighed for store oplevelser - og ikke mindst til for alvor selv at komme afsted :-)

"Drømmen om palmeøerne"

Ca. to timer opdelt med en pause halvvejs

Drømmenes mål er palmeøer, men også alle de overraskende og fantastiske oplevelser man får med 'på vejen'.


Dette foredrag fortæller dels om to togter, hvor fokus var på palmeøer og idyl, men ikke alt går som planlagt - eller kunne planlægges.


Foredraget indholder billeder, film, historier og desuden  tips til at planlægge egne togter og få skabt mulighed for store oplevelser - og ikke mindst til for alvor selv at komme afsted :-)


”Sæt hverdagen på flight-mode”

Ca. to timer opdelt med en pause halvvejs

Foredraget ”Sæt hverdagen på flight-mode” giver dig inspiration til at forfølge dine drømme – lad hverdagen passe sig selv for en tid. Den kan godt!


Foredraget bygger på bogen ”Drømmen om palmeøerne”, der fortæller om at tage på jordomsejling – uden at have en båd, uden at være skipper, samtidig med en helt almindelig (men til tider ret så hektisk) hverdag, uden at sige jobbet op og uden at sælge alt sit jordiske gods. Endda i mindre etaper i stedet for at forlade alt i flere år. Alle kan forfølge deres egen drøm.


Kom og bliv inspireret – eller nyd blot en aften i godt selskab og med billeder, film, ideer, inspiration og anekdoter. Smil og drømme er garanteret ;-)

Ny ombord?

Ca. to timer opdelt med en pause halvvejs

Der er mange ligheder mellem at påmønstre en ukendt båd et sted ude i verdenen og finde sin plads i en ny besætning, og det at starte i et nyt job og finde sin rolle der. Og at få en ny person 'ombord'.


I dette foredrag blandes erfaringer fra togter med tips til at lykkes - både på langtursejlads i en ny besætning og i en ny rolle på arbejdet eller en helt ny arbejdsplads. I begge situationer venter gode og spændende oplevelser, der er forventninger og nye ting at lære, samt mange muligheder for at udfordske hinandens baggrunde og lære hinandens styrker, potentialer og ikke mindst historier at kende.


Der er risiko for at falde til og holde af det nye hold :-)


Foredraget er desuden fyldt med billeder og film til at bakke erfaringerne og anekdoterne op og især at give inspiration.

Refleksion baseret på "82 - digte, taler og tanker"

Ca. en time med fortolkninger, inspiration, eftertanke m.m.


I foredraget gives inspiration til at finde den oversete værdi og bevidsthed i hverdagen, nogle af bogens symbolikker afsløres (eller bekræftes hvis du allerede har luret nogle af dem) for at sætte dine egne tanker igang. For at give dig inspiration til at søge dine egne symboler og værdier.


Bogen er om

at have og holde af

at miste og savne

at huske og ære.


Citat DBC bl.a.: "sympatisk litteratur"


Bogen er en inspiration til at se værdien, lyset og meningen i livet. At have tillid til, at der er en mening og se den i selv de trælse ting. De personer, der ikke længere er her, har alle givet deres bidrag til dit liv. Store som små, alle øjeblikke har deres betydning. Det gælder om at se det, at tage ind og affinde sig, at finde sig.

 

Og et oplæg til at tænke og mærke det vigtige hver dag, med mennesker omkring dig, med dine kære, og især med dine egne tanker.


Bogen er også en hyldest til sproget, det danske, det talte og det tænkte, det udtrykte og det undertrykte."


Lektørudtalelsen om bogen fra DBC (Dansk BiblioteksCenter) siger bl.a.:

"først og fremmest sympatisk litteratur", "en ydmyg bøn om, at læseren må finde visdom og trøst i teksten" og "forfatteren lykkes med at gøre det private alment og interessant for læseren" og kategoriserer bogen i "sorgbearbejdende erindringslitteratur, der filosoferer over livet og døden"


"Med minderne om det der har været, opmærksomhed på oplevelserne i nu'et og glæden ved det der kommer."